NYUGDÍJ, NYUGDÍJKORHATÁR, ÖREGSÉGI NYUGDÍJ

NYUGDÍJ, NYUGDÍJKORHATÁR, ÖREGSÉGI NYUGDÍJ - cegvezetoknek.hu

REHABILITÁCIÓS JÁRADÉK

A megváltozott munkaképességű személyek ellátásairól és egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXCI. törvény alapján 2012. január 1-jétől rokkantsági nyugdíj, baleseti rokkantsági nyugdíj, rehabilitációs járadék, rendszeres szociális járadék, átmeneti járadék, bányász dolgozók egészségkárosodási járadéka nem állapítható meg.
A felsorolásban azonban a rehabilitációs járadék mégis kivételnek számít, ugyanis tekintettel arra, hogy a megállapítása határozott időre történt, ennek lejártáig a járadékot tovább folyósítják. Új megállapításra azonban, illetve a korábbiak meghosszabbítására – a 2011. december 31-én folyamatban lévő meghosszabbítási ügyek kivételével – már nincs lehetőség.

A rehabilitációs járadékban részesülő személy az együttműködési kötelezettségét a rehabilitációs hatóság felé teljesíti.
Az együttműködési kötelezettség keretében köteles:
-    a rehabilitációs hatóságnál a rehabilitációs tervben meghatározott időpontban megjelenni,
-    értesítési kötelezettségét teljesíteni,
-    aktívan munkahelyet keresni,
-    a felajánlott
-    rehabilitációs szolgáltatást, valamint a támogatott képzési lehetőséget elfogadni,
-    megfelelő munkahelyhez jutást elősegítő munkaerő-piaci programban részt venni, és
-    megfelelő munkahelyre szóló állásajánlatot elfogadni, ide értve a közfoglalkoztatás keretében történő foglalkoztatást is.

Tovább...

Milliókat kap Nyugdíj + nyugdíj előtti milliók Önnek tanácsadásomon, a Gondolkodó cégtulajdonosok, cégvezetők klubjában és itt. 

Nyugdíj növelése alacsony jövedelműeknek és nyugdíj mellett munkát vállalóknak.