NYUGDÍJ, NYUGDÍJKORHATÁR, ÖREGSÉGI NYUGDÍJ

NYUGDÍJ, NYUGDÍJKORHATÁR, ÖREGSÉGI NYUGDÍJ - cegvezetoknek.hu

ÖREGSÉGI NYUGDÍJKORHATÁR ELŐTTI ELLÁTÁSBAN RÉSZESÜLŐK MUNKAVÉGZÉSE

Akik az öregségi nyugdíjkorhatár betöltése előtti ellátásban részesülnek, (csökkentett összegű előrehozott öregségi nyugdíjat, a korkedvezményes nyugdíjat, a korengedményes nyugdíjat, a bányásznyugdíjat, a „művész" nyugdíjat „felváltó" korhatár előtti ellátást és a nők 40 év jogosultsági időre tekintettel megállapított öregségi nyugdíját is) és keresőtevékenységet folytatnak, meghatározott összegű, a nyugdíjjárulék alapját képező kereset, jövedelem megszerzése után az ellátás folyósítását szüneteltetni kell.

Mindaddig, amíg az ellátásban részesülő személy adott évi (nyugdíjjárulék-alapot képező) keresete nem éri el a tárgyév első napján érvényes kötelező legkisebb munkabér - minimálbér - összegének tizennyolcszorosát, (2014-ben 101.500 forint x 18 = 1.827.000 forint), a keresete mellett az ellátást is korlátozás nélkül felveheti.
Ha a kereset meghaladja az éves keretösszeget, a következő hónap 1. napjától a tárgyév végéig, de legfeljebb az irányadó öregségi nyugdíjkorhatár eléréséig az ellátást szüneteltetni kell.

 

NYUGDÍJ KISOKOS LETÖLTÉSE