NYUGDÍJ, NYUGDÍJKORHATÁR, ÖREGSÉGI NYUGDÍJ

NYUGDÍJ, NYUGDÍJKORHATÁR, ÖREGSÉGI NYUGDÍJ - cegvezetoknek.hu

TÁRSADALOMBIZTOSÍTÁSI EGYÉNI SZÁMLA

2013. június 1-jétől kezdődően elektronikus ügyintézés keretében a Kormányzati Portál Ügyfélkapujához hozzáféréssel rendelkező személyek részére lehetőséget biztosítunk a társadalombiztosítási egyéni számlájuk megtekintésére.

Ügyfélkapus regisztráció kezdeményezése bármelyik kormányablaknál, illetve bármelyik okmányirodánál lehetséges.

A társadalombiztosítási egyéni számla tartalmát a http://www.magyarorszag.hu/ honlapon a "Társadalombiztosítási egyéni számla" címszó alatt, illetve az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság honlapjáról http://www.onyf.hu/ a "TB Eszámla" ikonra kattintva tudják megtekinteni.
A társadalombiztosítási egyéni számla tartalmát a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló 1997. évi LXXXI. törvény 96/A. §-a határozza meg.
A kivonaton feltüntetett, a 2012. december 31-ét követő időszakra bevallott nyugdíjjárulék összegére vonatkozó adatok, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal által az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény 52. § (7) bekezdésében előírt adatszolgáltatásból származnak.

1. A társadalombiztosítási egyéni számla megtekintésének menete:
A http://www.magyarorszag.hu/ oldalon történő viszontazonosítást követően, a TAJ szám megadásával lehet lekérdezni a társadalombiztosítási egyéni számlán nyilvántartott adatokat.
A nyilvántartott adatokról lehetőség van az elektronikus ügyintézés szabályairól szóló 85/2012. (IV. 21.) Korm. rendeletben meghatározott fokozott biztonságú elektronikus aláírással és időbélyeggel hitelesített kivonat PDF formátumban történő elmentésére és/vagy letöltésére.

A rendszer használatához Microsoft Internet Explorer (7.0 vagy újabb verziójú), Mozilla Firefox vagy Google Chrome böngésző javasolt.
A társadalombiztosítási egyéni számla adatait tartalmazó kivonat megtekintéséhez a mindenki számára ingyenesen letölthető és használható Adobe Reader alkalmazást kell használni.

Amennyiben ügyfélkapus regisztrációval nem rendelkezik, úgy a társadalombiztosítási egyéni számlája tartalmának megismerését kérheti levélben a lakóhelye szerint illetékes nyugdíjbiztosítási igazgatóságtól, vagy személyesen - szintén a lakóhely szerint illetékes nyugdíjbiztosítási igazgatóság - ügyfélszolgálatán. A kivonat kiállítása iránti eljárás illeték- és költségmentes.

2. A társadalombiztosítási egyéni számla tartalma:
A kivonat tartalmazza az ügyfél egyéni számláján szereplő egyes jogviszonyokat 2013. január 1-től kezdődően havonkénti bontásban: biztosítási idő kezdete, biztosítási idő vége, valamint a bevallott nyugdíjjárulék.
Az adatok foglalkoztatóként kerülnek megjelenítésre, így a több sor a különböző foglalkoztatók által ugyanazon időszakra befizetett nyugdíjjárulékra vonatkozó adatokat tartalmazza. Júniusban a NAV-tól, a foglalkoztatói bevallásokból átadott januári, februári, márciusi adatok találhatók, mely havonta folyamatosan bővül.

ONYF

NYUGDÍJ KISOKOS LETÖLTÉSE